02 жовтня 2024 року за ініціативи декана факультету авіаційного менеджменту, доктора економічних наук, професора Марії Письменної та завідуючого кафедрою менеджменту авіаційної діяльності, доктора економічних наук, професора Володимира Панченко було проведено дві відкриті лекції для здобувачів вищої освіти, викладачів та усіх зацікавлених осіб Льотної академії НАУ.

З темою «Блокчейн в економіці» виступив директор Академії економіки та педагогіки (Akademie ekonomiky a pedagogiky), м.Прага, Чеська республіка, кандидат педагогічних наук Василь Москов. Присутнім на лекції було дуже цікаво ознайомитися з принципами, сферами застосування та переліком світових компаній, які ефективно впроваджують технології блокчейн, а також зрозуміти напрямки та необхідність запровадження блокчейн в Україні.

Наступну тему, «Патерни та особливості економічної поведінки», презентувала професор кафедри менеджменту та державної служби Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, доктор економічних наук, професор Наталія Зачосова. Пані Наталія пояснила, що таке економічна поведінка людини, її патерни, аспекти впливу освіти на економічну поведінку та з’ясувала складові формування безпеко-орієнтованої економічної поведінки.

Обидві тематики викликали жвавий інтерес у аудиторії і бажання подальшої співпраці з науковцями цих освітніх закладів.

Дякуємо пану Василю та пані Наталі за можливість ознайомитися з актуальними питаннями застосування технології блокчейн в економіці та особливостями економічної поведінки людини, чекаємо на наступні зустрічі.

Кафедра менеджменту авіаційної діяльності
Льотної академії НАУ