Підтримка та кваліфікована юридична допомога є критично важливими для забезпечення гідного життя наших героїв та їхніх близьких. З початку введення воєнного стану та мобілізації у нашій державі "Юрконсалт" ЛА НАУ отримує багато звернень від військовослужбовців та їх сімей. Проте і психологічна складова є не менш важливою в часи сьогодення.

Лекцію-тренінг на тему «Психологія війни та особливості спілкування з військовими» проводив практичний психолог академії, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри професійної та авіаційної мовної підготовки РАДУЛ Сергій Григорович для представників юридичної клініки "Юрконсалт" ЛА НАУ.

Основною метою зустрічі є спільна допомога військовим, які повернулись з війни, в цивільне життя.

Сергій Григорович спеціалізується на проблемах, пов'язаних з впливом військових дій на психічний стан людини. Фахівець наголосив, що повернення в цивільне життя може бути складним через різку зміну звичної обстановки. Виникають труднощі із пошуком роботи та створенням нових соціальних зв’язків. Страшні спогади, втрати побратимів, відчуття болю від пережитого, віддалений зв’язок з родиною або його відсутність теж впливають на спілкування військовослужбовця. Зараз є багато якісних курсів по комунікації з військовими, по підтримці себе і того, хто захищає.

Спілкування з військовослужбовцями, є вкрай актуальною сучасною проблемою, оскільки повернення військових із зони ведення бойових дій, полону, часто супроводжується зміною емоційних станів. Багато військовослужбовців стикаються з посттравматичним стресовим розладом та іншими психологічними змінами, які суттєво відображаються в повсякденному житті та взаємодії з оточенням.

В процесі обговорення зазначеної теми учасники звернули увагу на те, що саме спільними діями ми можемо допомогти військовим повернутись в суспільство, та не дати залишитись нашим захисникам в самоізоляції.

В ході таких корисних, потрібних, плідних зустрічей, ми можемо спільно знаходити правильні рішення, адже лише об’єднання є ознаками сильного суспільства.

За інформацією кафедри права
та соціально-гуманітарних дисциплін