Гарною традицією у закладах вищої освіти стало проведення гостьових лекцій. Адже даний вид діяльності сприяє налагодженню співробітництва між закладами освіти, комунікації науковців та здобувачів вищої освіти.

На засадах міжвузівської співпраці кафедри права та соціально-гуманітарних дисциплін Льотної академії Національного авіаційного університету та кафедри адміністративного права та адміністративного процесу Львівського державного університету внутрішніх справ 16 вересня 2024 року було проведено гостьову онлайн лекцію на тему: «Підстави втручання держави у права людини, гарантовані Конвенцією». Доповідачем вказаної лекції була доктор юридичних наук, кандидат економічних наук, професор, відмінник освіти України, член Науково-консультативної ради при Верховному суді, експерт Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, професор кафедри адміністративного права та адміністративного процесу Кравцова Тетяна Миколаївна.

Викладачі кафедри права та соціально-гуманітарних дисциплін ЛА НАУ та здобувачі вищої освіти спеціальності 081 «Право» активно долучилися до онлайн лекції.

Під час лекції професор Кравцова Т.М., зосередила увагу майбутніх фахівців не лише на особливостях норм матеріального права, а й зокрема, посилалась на судову практику адміністративного судочинства.

Лектор окремо виділила значення вимог до «Закону» та їх оприлюднення.

Гостьову лекцію було проведено з використання платформи Zoom. Навчальний матеріал доповнювався цікавою, змістовною мультимедійною презентацією, що сприяло формуванню необхідних фахових компетентностей для майбутньої професійної діяльності за обраною спеціальністю здобувачів вищої освіти.

Під час лекції, основну увагу приділено аналізу прав людини, які можуть бути обмежені під час війни. Лектор зазначила, що будь-які обмеження прав людини повинні бути обґрунтованими, пропорційними та необхідними для досягнення легітимних цілей безпеки та захисту держави. Відмітила, що утвердження і забезпечення прав та свобод людини є головним обов’язком держави.

Тетяна Миколаївна зазначила, що повага до прав людини є запорукою державного авторитету як на національному, так і на міжнародному рівнях. А тому, механізми захисту прав людини є особливо важливими для забезпечення справедливості, розвитку демократії та відновлення миру нашій країні.

Дякуємо професору, професору кафедри адміністративного права та адміністративного процесу Кравцовій Тетяні Миколаївні за виділений час, практичний досвід, надзвичайно цікаву, неординарну, фахову лекцію, яку із задоволенням слухали наші здобувачі вищої освіти і в результаті отримали нові знання.

Проведення таких гостьових лекцій, це не просто добра традиція співробітництва між закладами, це активний метод навчання нового рівня освіти.

Завдячуємо Збройним Силам України за можливість навчатися, працювати і жити!

За інформацією кафедри права
та соціально-гуманітарних дисциплін ЛА НАУ