Саме під такою назвою пройшла 30 серпня 2024 року в Льотній академії Національного авіаційного університету, на факультеті авіаційного менеджменту, зустріч із здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 081 «Право» галузі знань 08 «Право» освітньо-професійної програми «Правове забезпечення авіаційної діяльності».

Гарант освітньої програми, завідувач кафедри права та соціально-гуманітарних дисциплін, доктор юридичних наук, професор Стецюк Богдан Романович, залучив до активної дискусії керівника ЦЗЯВО Данилко Оксану Григорівну та усіх інших науково-педагогічних працівників кафедри.

В ході зустрічі розглядали питання про академічну мобільність, яка є одним із пріоритетних напрямків діяльності Льотної академії Національного авіаційного університету та передбачає можливість учасників освітнього процесу навчатися, викладати, стажуватися чи проводити наукову діяльність та дослідження в іншому закладі вищої освіти або наукової установи на території України чи поза її межами.

Керівник ЦЗЯВО, кандидат педагогічних наук, доцент Данилко Оксана Григорівна звернула увагу саме на важливі аспекти додержання, під час навчального та наукового процесів, вимог академічної доброчесності.

Кандидат педагогічних наук, доцент Тернавська Тетяна Анатоліївна проінформувала здобувачів вищої освіти про можливості участі у програмах академічного обміну Erasmus+, DAAD та широкі можливості по вдосконаленню навичок в межах неформальної освіти.

Серед інших питань, які були порушені при обговоренні, – питання академічної свободи, яка є вагомим аргумент для сучасного покоління.

Особливу увагу було сфокусовано саме на вибіркових дисциплінах, оскільки це чудова можливість для здобувачів вищої освіти самостійно, та за власними вподобаннями, обрати напрямок за яким вони можуть поглиблювати свої знання, а отже бути повноцінними учасниками освітнього процесу.

Завідувач кафедри права та соціально-гуманітарних дисциплін
Льотної академії НАУ Стецюк Б.Р.