21 серпня Авіаційний музейний комплекс Льотної академії відвідали учасники ГО «Єдина родина ветеранів АТО» Злинської об’єднаної територіальної громади. Ця організація була створена у травні 2022 року за ініціативи Людмили БУСАЄВОЇ, у якої загинув брат на російсько-українській війні. До громадської організації входять родини загиблих та зниклих безвісти Захисників і Захисниць, а також учасники АТО/ООС.

Екскурсійна подорож розпочалася біля літака L-410, продовжилась на «Алеї авіаторів». На борту Антонов-24 відвідувачі не тільки зблизька побачили робочі місця екіпажу ПС, а й відчули себе справжніми пілотами за штурвалом літака.

В музеї авіації присутні ознайомились з унікальними експонатами авіаційної техніки, що наочно ілюструють історію становлення світової та вітчизняної авіації.

У Навчально-тренувальному науково-дослідному центрі пошуку та рятування гості побачили тренажерні зали та відповідне обладнання, за допомогою якого відпрацьовуються процедури евакуації, пошуку та вилучення постраждалих з повітряного судна.

У головному навчальному корпусі ЛА НАУ учасники екскурсії біля меморіального стенду «Вони загинули за Україну. Пам’ятаймо героїв» прослухали розповіді про загиблих у російсько-українській війні курсантів, випускників та співробітників ЛА НАУ, вшанували хвилиною мовчання жертовний подвиг полеглих Героїв.

На екскурсійному маршруті працювали: помічниця директора академії зі зв’язків з громадськістю Тетяна МАРТИНЕНКО; доцентка кафедри права та соціально-гуманітарних дисциплін, к.і.н. Ірина РОМАНЬКО; художній керівник будинку культури «Авіатор» Микола БАРАБУЛЯ; завідувач лабораторії кафедри пошуку, рятування та авіаційної безпеки Сергій ДАВИДОВ.

Дякуємо ГО «Єдина родина ветеранів АТО» Злинської ОТГ за активну громадянську позицію, участь у просвітницьких заходах, героїко-патріотичному вихованні молодого покоління УКРАЇНЦІВ.

За інформацією
доцентки кафедри права та соціально-гуманітарних дисциплін
к.і.н. Ірини РОМАНЬКО