Доцентка кафедри права та соціально-гуманітарних дисциплін Льотної академії НАУ Ірина Романько взяла участь у циклі онлайн-зустрічей «ЖІНКА В ДИПЛОМАТІЇ: ВИКЛИК ЧИ МІСІЯ?», які проходили з березня по червень 2024 року. Організатори заходів – Наукове товариство історії дипломатії та міжнародних відносин, а також фонд Hanns Seidel Stiftung Ukraine (Фонд Ганнса Зайделя в Україні).

Викладачам закладів вищої освіти України була запропонована до обговорення актуальна тематика: «Жінка в науково-освітній дипломатії. Як долучитися до формування позитивного іміджу України?»; «Кулінарна і культурна дипломатія: як сприяти формуванню позитивного іміджу країни через їжу і культуру?»; «Чи існує “жіноча” дипломатія? Особливості (не)жіночої професії»; «Жінка в дипломатії в час війни. Як протистояти російській агресії на дипломатичному фронті?». Проведений цикл зустрічей є частиною проєкту «Жіноче обличчя дипломатії» (автор і куратор – доктор історичних наук, професор Ірина Матяш).

Почесними/спеціальними гостями, експертами, диспутантами виступили 29 фахівців: чинні дипломати, ветерани дипломатичної служби, керівники українських громад у світі, державні та громадські діячі, науковці та ін. з України та за кордону.

Щиро вдячні за високий рівень організації та проведення заходів, дружню ділову атмосферу, за можливість долучитися до обговорення актуальних питань щодо формування іміджу України у світі через популяризацію історії, культури, традицій.

Набуті знання та цікава корисна інформація будуть використані у процесі викладання соціально-гуманітарних дисциплін здобувачам вищої освіти Льотної академії НАУ.

За інформацією доцентки кафедри права
та соціально-гуманітарних дисциплін, к.і.н.
ІРИНИ РОМАНЬКО