Первинна профспілкова організація, трудовий колектив Льотної академії НАУ вкрай занепокоєні ситуацією, що склалася навколо господарської діяльності, яка проводиться на земельній ділянці, що належить Льотній академії НАУ.
11 липня 2024 року о 13.30 керівництву Льотної академії НАУ надійшло повідомлення, що невідомі особи здійснюють збір врожаю на земельній ділянці, яка належить Льотній академії НАУ.
Негайно були повідомлені правоохоронні органи, які під час огляду місця події виявили сільськогосподарську техніку разом із зерном озимої пшениці, яка здійснювала незаконне збирання врожаю.
Постановою слідчого вилучені речі та документи, визнанні речовим доказом у кримінальному провадженні.
Слідчий СУ ГУ Національної поліції в Кіровоградській області звернувся з клопотанням до Кіровоградської обласної прокуратури щодо арешту вищезазначеного майна.
Проте, постановою Кіровоградської обласної прокуратури від 12 липня 2024 року було відмовлено у вказаному клопотанні та зобов’язано повернути всю техніку разом із зерном озимої пшениці.
Повідомляємо, що адміністрація Льотної академії НАУ не погоджується з даним рішенням в частині повернення зерна та, наразі, юридичний відділ академії готує відповідні звернення.
Льотна академія НАУ знаходиться у скрутному фінансовому становищі, має значну заборгованість по заробітній платі та є ще багато питань, які потребують негайного вирішення, що дасть змогу прискорити реорганізацію та розвиток Льотної академії.

Первинна профспілкова організація
Льотної академії НАУ