1 липня стартувала реєстрація електронних кабінетів для більшості вступників. Через велику кількість запитів система може перевантажуватися. Тому радимо не намагатися все встигнути в перший день: часу для реєстрації вистачає. Але, звісно, не відкладайте все на останні години – у цей час система теж навантажена. Оберіть день між піковими періодами.

Вкотре нагадаємо:
- зареєструвати електронний кабінет можна НЕ тільки 1 липня – така можливість відкрита до 31 жовтня 2024 року
- однак варто орієнтуватися на терміни закінчення прийому заяв за вашою траєкторією вступу. Переглянути всі дати можна на сайті https://vstup.edbo.gov.ua
- реєстрація кабінету можлива як до початку подання заяв, так і в період їхнього подання.

Реєстрація електронних кабінетів розпочалася 1 липня. ДП «Інфоресурс» Разом з Міністерством освіти і науки України показали докладний алгоритм на інфографіці слайди. Там же є всі ключові дати вступної кампанії за цією траєкторією.

Нагадуємо, що для вступників за співбесідою: з 3 липня вам потрібно зареєструвати в електронному кабінеті заяви на ці вступні випробування. Такі заяви дають можливість взяти участь у співбесіді, а після їхнього успішного складання – подати заяви на вступ до закладу вищої освіти (з 19 липня). Заява на вступне випробування і заява на вступ – це різні типи заяв, будьте уважні.

Як зареєструвати кабінет вступника бакалавра-2024?
1. Перейдіть на https://cabinet.edbo.gov.ua/login та перейдіть до Реєстрації.
2. Введіть логін - адреса електронної пошти (до цієї скриньки у вас має бути постійний доступ). Не використовуйте російські адреси електронної пошти! Вигадайте пароль.
3. Оберіть основу вступу – свідоцтво про повну загальну середню освіту або атестат або диплом молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра, фахового молодшого бакалавра.
4. Введіть серію та номер відповідного документа.
5. Введіть номер та PIN-код сертифікату НМТ / ЗНО або серію та номер паспорта-книжки чи номер ID-картки чи ідентифікаційний код.
6. Зареєструйте кабінет. Далі вам знадобиться:
- номер телефону;
- фотокартка на документи на світлому фоні у вигляді файлу до 1 мегабайта – ви маєте завантажити її до кабінету, саме вона надалі буде на студентському квитку.

Реєстрація електронних кабінетів вступників відбувається на сайті: https://vstup.edbo.gov.ua/

До закладів вищої освіти на основі повної загальної середньої освіти (11 класів), дипломів фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста (НРК5) для здобуття ступеня бакалавра:

Текстова інструкція: https://bit.ly/3L3gRyS

Відеороз'яснення: https://youtu.be/oojfCnL_MQM

Помилки та необхідні дії: https://bit.ly/3VOPkpI

Початок подання заяв: 19 липня.

Хто не зможе зареєструвати електронний кабінет?
- вступники, у яких є розбіжності у документах (наприклад, не збігаються прізвища у документах про освіту та паспорті);
- вступники, які мають документи про освіту закордонного зразка;
- вступники, у яких документи про освіту достатньо старі та не внесені до реєстрів.

Що робити, якщо ви не можете зареєструвати кабінет? Все залежить від ситуації, у деяких випадках вам доведеться подавати заяви паперово. Звертайтесь до фахівців приймальної комісії за контактами, вказаними на сайті.