16 травня 2024 року в рамках проведення Фестивалю науки-2024 відбувся вебінар «Проблеми встановлення академічного плагіату в дослідженнях: кейси Комітету з етики Національного агентства».

Спікером онлайн-заходу виступила Олена Єременко, заступник голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, професор кафедри української літератури, компаративістики і грінченкознавства Київського столичного університету імені Бориса Грінченка. Цільовою аудиторією стали магістранти, аспіранти, наукові та науково-педагогічні працівники. Доповідачка презентувала кейси з конкретними прикладами справ щодо встановлення факту академічного плагіату в дослідженнях, які розглядаються Комітетом з етики Національного агентства. Зауважила про складність процедури подачі, перевірки, розгляду кожної справи та винесення вердикту щодо неї.

До участі у вебінарі долучилася і Льотна академія НАУ, зокрема: здобувачі другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти, науково-педагогічні працівники та представники Центру забезпечення якості вищої освіти.

Усі присутні мали можливість поставити запитання доповідачці як під час вебінару, так і напередодні. Олена Єременко прокоментувала висловлені учасниками заходу тези, відповіла на всі поставлені запитання, подякувала за активне долучення академічної спільноти українських закладів вищої освіти до проблеми встановлення плагіату в дослідженнях, закликала до кропіткої роботи над дотриманням академічної доброчесності під час написання кваліфікаційних робіт та презентації наукових досліджень.

За інформацією ЦЗЯВО