13 травня 2024 року для здобувачів вищої освіти другого року навчання за ОПП «Авіаційні робототехнічні системи» відбулось відкрите заняття з Робототехніки, де курсанти 521 навчальної групи мали змогу відпрацювати практичні навички роботи з конструктором Lego Mindstorms EV3.

Під час дистанційного навчання впродовж весняного семестру курсанти писали програми в середовищі програмування Lego Mindstorms EV3, а на занятті в аудиторії змогли перевірити на практиці правильність написаних ними програм. Також курсанти набули практичних навичок із складання моделі робота та варіантами дообладнання моделі різними датчиками. На практиці курсанти ознайомились з принципом роботи датчиків дотику та кольору, розв’язали кілька задач на програмування дій робота, коли він під час руху натикається на перешкоду або знаходить певний колір.

Заняття провела доцент кафедри ФМД та ЗІТ в АС Якуніна І.Л. На занятті були присутні: завідувачка кафедри ФМД та ЗІТ в АС Суркова К.В., доцент кафедри ФМД та ЗІТ в АС Данилко О.Г., старший викладач кафедри ФМД та ЗІТ в АС Долгоєрова К.В.

За інформацією кафедри фізико-математичних дисциплін
та застосування інформаційних технологій в авіаційних системах