13 грудня 2023 року відбулось засідання круглого столу «Впровадження перехідного правосуддя на засадах медіації».

Організаторами заходу виступили Льотна академія Національного авіаційного університету (кафедра права та соціально-гуманітарних дисциплін), Інститут вищої освіти Національної академії педагогічних наук України (відділ взаємодії університетів та суспільства), Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку (Центр медіації та ефективних переговорів).

На засіданні круглого столу були обговорені такі питання:

  1. Права громадян, які постраждали внаслідок збройної агресії проти України.
  2. Медіація як альтернативний спосіб вирішення конфліктів у воєнний та повоєнний час.
  3. Соціальний діалог як основа соціального партнерства та інструмент антикризового управління.
  4. Участь освітянської спільноти у впроваджені перехідного правосуддя та медіації.
  5. Гендерно-орієнтована політика перехідного правосуддя.
  6. Участь Ради Європи у просуванні концепції перехідного правосуддя в Україні та позасудових форм урегулювання спорів/конфліктів.

Кафедра менеджменту авіаційної діяльності долучилась до організованого круглого столу з доповіддю на тему «Бізнес-медіація як спосіб вирішення конфлікту».

Доповідачі Шаповалов Дмитро та Гвозденко Євген, здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, 413 н.гр., під керівництвом к.екон.н., доцента Бондар Юлії Анатоліївни та к.пед.н., доцента Дорошенко Тетяни Миколаївни, висвітлили питання медіації в цілому та бізнес-медіації зокрема.
Було визначено ключовий принцип «win-win», який передбачає, що досягнута за результатами бізнес-медіації домовленість буде враховувати та відповідати інтересам кожної із сторін, тобто буде взаємовигідною для всіх, та розглянуто питання ефективності бізнес-медіації.

Детальніше