З проблемою безгромадянства стикаються майже всі країни світу, незалежно від їх державного устрою, політичного режиму і Україна, теж не є винятком.

Відсутність документів ускладнює або навіть унеможливлює для таких осіб отримати офіційне працевлаштування або доступ до медичних послуг, освіти, прав власності, прав на захист своїх прав і свобод в суді і навіть батьківських прав.

24 листопада 2023 року викладачі кафедри права та соціально-гуманітарних дисциплін Льотної академії Національного авіаційного університету разом із здобувачами вищої освіти спеціальності 081 «Право», взяли участь в круглому столі "World cafe" на тему "Практичні аспекти надання правничої допомоги особам без громадянства та під ризиком без громадянства", організованим громадською організацією Десяте Квітня, який відбувся в місті Кропивницький.

В ході зустрічі, були не лише висвітлені успішні кейси документування осіб без громадянства та тих, хто стикається з цією проблемою, а й відбулося обговорення реальних масштабів цієї проблеми.

Тож, хочеться подякувати представникам Громадської організації «Десяте квітня» за гарний та змістовний захід, які мають безцінний досвід роботи з вищевказаними категоріями населення.

Кафедра права та соціально-гуманітарних дисциплін
Льотної академії НАУ