Починаючи з 2002 року, щорічно 10 листопада, під егідою ЮНЕСКО відзначається Всесвітній день науки за мир і розвиток, який покликаний підкреслити важливу роль науки в суспільстві та необхідність участі широкої громадськості в обговоренні наукових питань.

ЮНЕСКО активно закликає всіх нас приєднуватися до святкування Всесвітнього дня науки за мир та розвиток, організувавши власний захід цього дня. Власне, що й було зроблено на черговому засіданні науково-дискусійного Гуртка «ТОРНАДО».

В першій частині засідання обговорили значення ролі науки та вчених у створенні сталого суспільства, а також необхідність інформування громадян про досягнення науки та їхню участь у ній.

Друга частина засідання була присвячена обговоренню поточних питань з розробки певного технічного пристрою, для вирішення ряду проблем орнітологічного забезпечення польотів. Що мається на увазі ми поки що не можемо сказати, оскільки це поки що ідея, яка перебуває на етапі розробки технічного завдання. Кожен гуртківець приймає в цій роботі активну участь в позаурочний час. Маємо надію, що певні результати нашої роботи будуть оприлюднені на щорічній квітневій Всеукраїнській науково-практичній конференції молодих учених, курсантів і студентів «АВІАЦІЯ ТА КОСМОНАВТИКА: НАПРЯМИ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ». Зокрема, задля цього продовжуємо активно працювати!

Керівник науково-дискусійного гуртка «ТОРНАДО»,
Вадим Лефтор