ГОРБАНЬ ВІКТОР МИКОЛАЙОВИЧ
(24.09.1953-23.01.2023)

Віктор Миколайович народився 24 вересня 1953 року у місті Черкаси в авіаційній сім’ї. Дитинство його пройшло у місті Бугуруслані, де у льотному училищі ЦА працювали його батьки. Він ще з дитинства бачив себе в командирському кріслі літака, тому пішов навчатися до Бугурусланського льотного училища ЦА. По завершенні училища залишився на посаді пілота-інструктора. А з 18 травня 1979 року - від самого моменту заснування Кіровоградського вищого льотного училища ЦА - вже досвідченим пілотом, почав працювати тут. Відтоді усе життя Віктора Миколайовича пов’язано з льотною академією. Працював командиром ланки; командиром ескадрильї авіаційного загону; командиром повітряного судна – інструктором літака АН-26 , пізніше освоїв Л-410УВП та Як-42. З 1994 року працював заступником командира льотного загону ДЛАУ. Після виходу на пенсію залишився працювати та став провідним спеціалістом сертифікаційного центру, начальником відділу методичного забезпечення сертифікаційного центру, старшим пілотом-інструктором тренажерного центру Льотної академії. До останнього дня свого життя працював заступником начальника тренажерного центру.

Має відзнаку за безаварійний наліт годин та кваліфікацію 1-й клас пілота ЦА. Нагороджений нагрудним знаком "Відмінник Аерофлоту".

Він став наставником для тисяч випускників академії, для яких відкрив шлях у професію пілота.

Фахівець високого класу, порядний, відкритий, чесний та надійний друг, принциповий та відданий справі колега – таким в нашій пам’яті назавжди залишиться Віктор Миколайович Горбань.

Щирі співчуття рідним, близьким та друзям…Вічна пам'ять нашому колезі…

Прощання відбудеться 26.01.23 о 10.30 за адресою вул. Жадова, 21, к.1.
Виїзд на Далекосхідне кладовище об 11.00.