Відбулось чергове он-лайн засідання наукового курсантського гуртка з історії авіації «Захоплені небом», що діє на кафедрі права та соціально-гуманітарних дисциплін Льотної академії НАУ.

З доповідями виступили здобувачі вищої освіти факультету льотної експлуатації, які навчаються за ОПП «Льотна експлуатація повітряних суден».

Спікери розглянули різноманітні питання історії освоєння космічного простору та основні напрямки і тенденції розвитку космонавтики:

  • «Освоєння космосу як спосіб виживання на Землі» (Карпуленко Арсеній, 122 гр.);
  • «Квиток у космос. З чого починався космічний туризм і на що чекає людство у найближчі десятиліття» (Гільямінов Віктор, 121 гр., Борисенко Даніїл, 122 гр.);
  • «Приватні космічні компанії та перспективи розвитку приватної космонавтики» (Юрків Роман, 121 гр.);
  • «Освоєння Місяця: історія, модель, надглобальний проєкт та екологічні технології» (Горностаєв Олексій, 122 гр.);
  • «Яблуні на Марсі: перспективи дослідження планети» (Горбач Данило, Мельник Іван, 121 гр.);
  • «Космічна» людина: ідеї, технології, проєкти, досвід, перспективи» (Торбенко Микита, 121 гр.).

Презентовані доповіді викликали інтерес та жваве обговорення. Учасники засідання не оминули увагою і таке актуальне для сьогодення України питання, як військовий космос: історія, сьогодення, перспективи та виклики військової космонавтики.

Розгорнулася дискусія щодо можливості існування Космічного союзу як нової концепції та технології створення космічного людства.

Висловлюємо вдячність та повагу курсантам, які, незважаючи на складний воєнний час, сумлінно навчаються. Знання, що здобуваються майбутніми авіаторами, є надзвичайно важливими для відбудови держави.

Вистоїмо! Подолаємо! Переможемо!

За інформацією керівника науково-дискусійного гуртка з історії авіації «Захоплені небом»
Ірини Романько,
доцента кафедри права та соціально-гуманітарних дисциплін,
кандидата історичних наук