В Обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Д.Чижевського відбулася VIII Міжнародна науково-практична конференція "Теоретичні і прикладні напрямки розвитку туризму та рекреації в регіонах України". Організатором та натхненником наукового заходу є доктор географічних наук, завідувач кафедри туризму та авіаційних перевезень ЛА НАУ Олександр Колотуха.

Привітати учасників з цим заходом прийшли співорганізатори – представники Кіровоградської обласної військової адміністрації, Українського державного центру національно-партіотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, Федерації спортивного туризму України, Київського національного університету ім. Т. Шевченка та Льотної академії НАУ.

З вітальним словом до учасників конференції від керівництва академії звернувся заступник начальника академії, кандидат технічних наук, доцент Михайло Сорока. Зокрема, під час виступу він зазначив: "Процвітання туристичної галузі є одним із визначальних факторів розвитку цивільної авіації. Авіація та туризм – єдина система взаємодіючих елементів, що складають цілісне утворення. Розвиток туристичної діяльності безпосередньо веде до збільшення потоку туристів, що в свою чергу стимулює авіаційні перевезення як можливість найбільш швидкого і зручного способу пересування. Організація перевезень туристів є одним з головних чинників у розробці стратегії авіакомпаній з формування парку повітряних суден. Сполученням цих двох сфер – туризму і авіації великою мірою визначається ступінь розвитку економіки країни загалом.
Останні роки туристична галузь, як і авіаційна зазнала значних випробувань – спочатку пандемією, тепер війною. Водночас, ми розуміємо, що туризм після війни набуватиме дедалі більшого значення для розвитку економіки та соціальної сфери в Україні, має стрімко інтегруватися у світову туристичну індустрію. Тому наукову дискусію з цих питань варто розпочинати вже зараз».
Насамкінець він побажав учасникам науково-практичної конференції плідної роботи та нових творчих добутків в ім’я збереження найкращих надбань та розвитку туристичної галузі нашої країни.

Захід проводився у змішаному форматі. Значна частина наукової спільноти долучилася до заходу в онлайн форматі. Окрім науковців Кіровоградщини до конференції доєдналися представники Харківщини, Луганщини, Черкащини, Сумщини, міста Києва та інших областей.