Упродовж найближчих 2-4 днів особи, які створювали реєстраційні картки учасників ЗНО, отримають смс-повідомлення від Centr_ZNО, в якому буде зазначено прізвище потенційного учасника національного мультипредметного тесту, а також дані для входу до Інформаційної сторінки  – логін та пароль.

Необхідно зберегти цю інформацію, оскільки вона знадобиться для входу до Інформаційної сторінки.

Якщо номер мобільного телефону під час реєстрації було вказано помилково і найближчим часом відповідне смс-повідомлення не надійде, з 12 травня до 19 травня можна буде зателефонувати на спеціальну «гарячу лінію», де можна буде отримати відповідну інформацію. Докладніше: 

3.05.2022 р., Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що Український центр оцінювання якості освіти проаналізував перебіг демонстраційного тесту в онлайн-середовищі та відведений час на завдання. Комісія підтвердила, що певна частка учасників не встигає виконувати останні завдання тесту.

«Застороги педагогів, абітурієнтів і їхніх батьків, а також реальні статистичні дані проходження тестування переконали нас, що тривалість тесту необхідно продовжити до 120 хвилин. Я впевнений, що цей крок допоможе кожному вступити до омріяного закладу вищої освіти, показавши свій найвищий результат під час НМТ», – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр також повідомив, що освітяни та батьки впевнені, що тест є змістовим, комплексним, неперевантаженим і стане дієвим інструментом відбору вступників до закладів вищої освіти в умовах повномасштабної війни. Утім, педагоги та батьки вступників одноголосно зазначили, що відведеного на виконання трьох блоків завдань часу замало.