Курсантка ІV курсу факультету менеджменту Дар’я Козлюк навчається за програмою «Організаційне забезпечення і управління авіаційним виробництвом» і поруч із навчанням, тестує свої здібності менеджера, працюючи адміністратором у готелі.

Кор: Льотна академія для Вас не випадковий вибір?

Дар’я: Я вважаю Льотну академію найпрестижнішим закладом вищої освіти у нашому місті. І завжди хотіла тут навчатися. Багато моїх знайомих навчалися тут, маю знайомих викладачів з академії. Спочатку розглядала варіанти різних напрямків спеціальності «Менеджмент». Та все ж зупинилась на «Авіаційному транспорті» і ОПП ««Організаційне забезпечення і управління авіаційним виробництвом» - це теж менеджмент, але в авіації. І не помилилась.

Кор: Як би Ви охарактеризували обрану програму? В чому її переваги?

Дар’я: Вона дуже різнопланова, і як на мене, найбільш затребувана на ринку. Адже ми вивчаємо і суто спеціальні авіаційні дисципліни, і дисципліни економічного циклу: менеджмент, маркетинг, логістику. Все це можна застосовувати як на авіапідприємствах, так і на підприємствах будь якої іншої галузі. Спочатку мені було складно, але згодом всі елементи навчального циклу почали для мене складатися в єдину картину. Уже можу поєднувати навчання з роботою.

Кор: Які особливості Вашої роботи?

Дар’я: Працювати адміністратором у готелі – значить нести відповідальність за все, що тут відбувається, бути одночасно скрізь і знаходити спільну мову не лише з колегами, але й відвідувачами.

Кор: Які компетентності, отримані в академії знадобилися на теперішньому робочому місці?

Дар’я: Академія навчила мене комунікувати з іншими людьми, а також ефективно використовувати найголовніший ресурс – час. До того ж, рівень англійської мови, якого нам допомогли досягти викладачі, дозволяє знаходити спільну мову з іноземцями.  І звичайно, суто спеціальні знання з менеджменту, логістики та інші використовую щоденно, навіть не замислюючись.

Кор: Зараз Ви завершуєте четвертий курс, працюєте. А що далі? Як бачите своє майбутнє?

Дар’я: Яке майбутнє мене чекає – важко уявити. Ми живемо у світі безлічі можливостей. Мені б хотілося працювати менеджером на авіаційному підприємстві, а як буде складатися – побачимо.

Кор: Як відновлюєте сили, відпочиваєте?

Дар’я: Я з 5-ти років вишиваю хрестиком. Це захоплення передалося від бабусі. Вона вишила мені чимало сорочок, я ж більше займаюсь вишивкою картин. Намагаюся приділяти достатньо часу і уваги рідним та друзям. Це дозволяє відпочити та додає енергії.

Кор: Що нового з’явилося у Вашому житті у 2021 році?

Дар’я: Нова робота, нові друзі, цікаві знайомства. Якби не пандемія Covid, було б більше подій. Взагалі через пандемію доводилося відмовлятися від цікавих речей. Наприклад, два роки тому мала брати участь у конкурсі «Міс Кропивницький». Вже йшла підготовка, відбувалися репетиції. А через Covid конкурс було скасовано.

Кор: Чого хочеться від 2022-го?

Дар’я: Щоб закінчився масочний режим, щоб виходячи з дому бачив усмішки людей, щоб усі вийшли із зони страху, емоційний пресинг зменшився. Хочеться справжньої зимової погоди із морозцем, снігом і сонцем!

Кор: Що побажаєте всім у новому році?

Дар’я: Зберігати спокій, залишатися «на позитиві». Гармонії та впевненості. А абітурієнтам – сил, терпіння, наснаги, активно працювати в поті чола, щоб досягнути мети і видихнути з полегшенням та почуттям власної гідності.

Спілкувалась Олена Ковальова