1 грудня першокурсники Льотної академії НАУ, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Льотна експлуатація повітряних суден», за допомогою платформи «Zoom» здійснили екскурсію до Державного політехнічного музею, що діє при Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Після перегляду фільму про історію та експозиційне наповнення музею, 56 курсантів ФЛЕ та ОПР прослухали тематичну лекцію-презентацію «Посадковий комплекс орбітального корабля Буран на космодромі Байконур». Спікер – завідувач відділу історії авіації та космонавтики Державного політехнічного музею при КПІ Сергій Іванович Грачов – розповів цікаві факти, свідком та учасником яких він був під час військової служби на космодромі. На завершення зустрічі відбувся активний діалог курсантів та лектора. Не всі бажаючі встигли поставити свої запитання, тож є слушна нагода відвідати музей ще раз. Сподіваємось, що наступна подорож до КПІ відбудеться найближчим часом не у віртуальному, а «живому» форматі.

Щира подяка очільниці Музею Наталії Володимирівні Писаревській за допомогу в організації заходу та науковому співробітнику закладу Сергію Івановичу Грачову за змістовну, інформативно насичену лекцію.

За інформацією доцентки кафедри професійної педагогіки
та соціально-гуманітарних наук Ірини Романько