28 листопада 2021 року відбулась Першість Льотної академії Національного авіаційного університету зі спортивного туризму (закриті приміщення).

Співорганізаторами змагань виступили: курсантсько-студентський туристичний клуб академії «Крила мандрів» (голова клубу Микола Олексин, інженер кафедри туризму та авіаційних перевезень) та профільна кафедра туризму та авіаційних перевезень (завідувач кафедри Олександр Колотуха).

Програма змагань передбачала проходження дистанції у складі 3-х етапів: кваліфікаційна ділянка, основна ділянка-1 та основна ділянка-2.

Змагання проводились у 2-х номінаціях з відповідними категоріями спортсменів: номінація «за заліком» – курсанти та студенти академії (хлопці та дівчата); номінація «поза заліком» – інші члени туристичного клубу «Крила мандрів», що не є курсантами та студентами академії (хлопці та дівчата).

Загалом у Першості Льотної академії зі спортивного туризму прийняли участь майже 30 спортсменів, суддів та організаторів змагань.

У запеклій, безкомпромісній боротьбі маємо переможців змагань зі спортивного туризму в академії:

- у номінації «за заліком» серед категорії спортсменів «хлопці» усі призові місця розподілились між курсантами ФЛЕОПР наступним чином:

         1 місце – Шолковський Роман (103 група);

         2 місце – Січкар Дмитро (103 група);

         3 місце – Ворошило Дмитро (104 група).

         Серед дівчат у цій же номінації призові місця розподілились між двома студентками ФМ та курсанткою ФЛЕОПР:

         1 місце – Молочко Софія (1094Т група ФМ);

         2місце – Іващенко Юлія (701 група ФЛЕОПР);

         3 місце – Прядко Даша (403 група ФМ).

         Особливо важливо і приємно, що у змаганнях прийняли участь фактично всі студенти поки що малочисельної (були тільки два набори на денну форму навчання), профільної, нової для академії та єдиної в регіоні, спеціальності 242 «Туризм», а наша студентка (яка здобуває фах за цією спеціальністю) – Молочко Софія (2 курс) ще й зайняла призове місце у відповідній категорії спортсменів.

-       у номінації «поза заліком» серед категорії «хлопці» призові місця посіли спортсмени:

             1 місце – Шаповалов Владислав (аспірант Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка);

             2 місце – Олексин Микола (інженер кафедри туризму та авіаційних перевезень академії);

             3 місце – Назаренко Данило (методист Кіровоградського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, випускник академії).

Серед дівчат у цій же номінації призові місця розподілились так:

             1 місце – Приходько Катерина (студентка Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка);

             2 місце – Лопатюк Олена (доцент кафедри фізичної та психофізіологічної підготовки академії);

             3 місце – Чорногор Наталія (старший викладач кафедри туризму та авіаційних перевезень академії).

Усіх переможців змагань було відмічено дипломами за зайняті призові місця (1, 2, 3), а переможців у номінації «за заліком» також і відповідними медалями.

Окрім того, усі інші спортсмени, які брали участь у змаганнях, були відмічені Дипломами учасників Першості Льотної академії зі спортивного туризму.

Гостями  змагань стали учні (сподіваємось наші майбутні курсанти і студенти), їх батьки та представники підшефної альтернативної школи «Крок» (з якою активно співпрацює кафедра туризму та авіаційних перевезень академії), які мали можливість спостерігати за ходом змагань та випробувати себе на етапах проходження дистанції.

За результатами проведення Першості ЛА НАУ зі спортивного туризму була сформована команда академії (чинний Чемпіон області) у складі: Шолковський Роман (103 група); Січкар Дмитро (103 група); Ворошило Дмитро (104 група); Михайлов Роман (104 група) ; Воробьйов Володимир (193 група); Молочко Софія (1094Т); Іващенко Юлія (701 група); Прядко Даша (403 група).

Зичимо нашій команді нових спортивних успіхів і гучних перемог на обласному та всеукраїнському рівнях.

Від імені організаторів змагань висловлюємо щиру вдячність за сприяння та підтримку керівництву ЛА НАУ, зокрема, заступникам начальника академії Сороці М.Ю. та Озерній І.В., а також кафедрі пошуку, рятування, авіаційної безпеки та спеціальної підготовки (завідувач кафедри Геннадій Лещенко) за надані приміщення навчально-тренувального центру кафедри (ауд. № 103 першого корпусу) для проведення Першості академії зі спортивного туризму.

Запрошуємо до нас на навчання, до туристичного клубу на тренування, а наших спортсменів – на змагання!

 

За інформацією кафедри туризму та авіаційних перевезень.