24 листопада 2021 року Льотна академія Національного авіаційного університету проводила традиційну,  цього року вже Х Міжнародну науково-практичну конференцію «Управління високошвидкісними рухомими об’єктами та професійна підготовка операторів складних систем». Захід відбувся в онлайн форматі та у відповідності до графіку проведення наукових конференцій з проблем вищої освіти і науки в системі Міністерства освіти і науки України на 2021 рік та з нагоди 70-річчя Льотної академії НАУ.

В роботі конференції взяли участь науковці та науково-педагогічні працівники Льотної академії НАУ, закладів вищої освіти України та закордонних закладів вищої освіти.

Відповідно до попередньо налагодженої наукової співпраці з заступником начальника академії з навчальної, науково-методичної та виховної роботи Михайлом Сорокою, завідувачем кафедри ЛЕ, АД та ДП, Олегом Дмітрієвим та старшим викладачем кафедри ІТ Анною Колесник до Х Міжнародної науково-практичної конференції долучився заступник декана факультету Аеронавтики та Космонавтики Технічного університету Ескішехіра (Туреччина), д.т.н, професор Еніс Турхан Тургут (Enis Turhan Turgut), який привітав Льотну академію НАУ з ювілеєм та розповів про загальну систему авіаційної підготовки в технічному університету Ескішехір (Туреччина). Також в рамках наукового співробітництва до конференції з доповіддю долучився регіональний менеджер в державах СНД Міжнародної Льотної Школи BLUE SKY AVIATION (м.Прага, Чеська Республіка) – Олександр Пуріга, який розповів про основні проблеми конвертації національних свідоцтв ICAO в свідоцтва EASA. Також в рамках пленарного засідання виступили з доповідями науковці-викладачі, аспіранти, курсанти та студенти Льотної академії НАУ. Після чого, конференція продовжила свою роботу у десятьох секціях.

До організації та участі у роботі секцій окрім науковців Льотної академії НАУ долучилися представники Вищої школи поліції в Щитно (Республіка Польща); Центру єдиної системи ОПР Азербайджану; Польської вищої школи в Варшаві (Республіка Польща); Університету ім. Павла Влодковича в Плоцьку (Республіка Польща); Вищої школа економіки, права та медичних наук у м.Кельце ім.проф. Є. Ліпінського (Республіка Польща); Карагандинського державного університету ім. академіка Е.А. Букетова (Республіка Казахстан); Білоруської державної академії авіації (м.Мінськ); Університету прикладних наук Вайєнштефан-Трієздорф; Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки; Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ; Київського національного університету імені Тараса Шевченка; Національного центру «Мала академія наук України»; Національного авіаційного університету;  Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка; Вінницького національного технічного університету; Інституту педагогіки НАПН України; Національного педагогічного університету імені М. П.Драгоманова; Державниого професійно-технічного навчального закладу «Криворізький навчально-виробничий центр»; Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» та інших.

Висловлюємо подяку всім гостям та учасникам конференції !!!