09 листопада 2021 року о 15.00 год. в обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Д.І.Чижевського відбулося урочисте відкриття обласного інформаційно-туристичного центру, участь у заході взяли і викладачі кафедри туризму та авіаційних перевезень Льотної академії.

В розвинених країнах світу створена та успішно функціонує розгалужена мережа закладів туристичної інфраструктури, яка включає інформаційні центри. Через такі заклади туристи, які відвідують регіон, отримують необхідну їм інформацію про місце перебування. В Україні туристично-інформаційні центри створені і функціонують в багатьох містах, навіть в районних центрах.

Обласний інформаційно-туристичний центр об’єднає всю інформацію про туристичні можливості області, зокрема, надаватиме інформацію про туристичні маршрути на території регіону, про об’єкти історії, культури, пам’яток природи, про культурні, спортивні та суспільні події, про роботу громадського транспорту, про кафе і ресторани, про готелі та хостели, про заклади охорони здоров‘я, а також про операторів внутрішнього туристичного ринку й акредитованих гідів та екскурсоводів.

Програма заходу включала: виставку “Туристичні Магніти: Мандруй Кіровоградщиною”; фотовиставку “Велоподорожі Кіровоградщиною” та “Туризм – нас єднає”; презентацію туристичного обладнання; розіграші призів, а також багато інших цікавинок.

До заходу з нагоди відкриття обласного інформаційно-туристичного центру активно долучилась кафедра туризму та авіаційних перевезень льотної академії (доценти Залевський А.В., Миргородська О.Л., Щоголєва І.В., старший викладач Соколовський В.А.), колектив якої під керівництвом завідувача кафедри д.геогр.наук, доцента Колотухи О.В. проводить ґрунтовні наукові дослідження, які розкривають туристичний потенціал Кіровоградщини.

Про це, зокрема, зазначив у своєму вітальному слові від імені академії т.в.о. декана ФЛЕ та ОПР Анатолій Залевський, підкресливши, що сама ідея створення обласного інформаційно-туристичного центру розроблялась за ініціативи та за участю фахівців льотної академії ще з 2019 року.

Кафедра туризму та авіаційних перевезень академії на сьогодні є науково-методичним центром розвитку туризму Кіровоградщини, на базі якої створена та успішно працює, зокрема, в плані співробітництва з об’єднаними територіальними громадами, науково-дослідна лабораторія інноваційного розвитку регіонального туризму.

Кафедра також є єдиною в регіоні профільною кафедрою, яка проводить підготовку фахівців зі спеціальності 242 «Туризм», забезпечуючи потреби області у висококваліфікованих кадрах в сфері туризму, що активно сприяє його розвитку на Кіровоградщині.

У привітанні також була висловлена надія на те, що спільними зусиллями, у тісній співпраці фахівців кафедри туризму та авіаційних перевезень академії з обласним інформаційно-туристичним центром за активної підтримки місцевої влади, Кіровоградщина як географічний центр України в перспективі має усі шанси стати і туристичним центром нашої держави, маючи для цього необхідні ресурси і можливості.

За інформацією
доцента кафедри туризму та авіаційних перевезень,
т.в.о. декана ФЛЕ та ОПР Анатолія Залевського