Курсантська наукова творчість розвивається постійно, навіть у дистанційному форматі. Тому 3 листопада науковий гурток «Захоплені небом», що діє на кафедрі професійної педагогіки та соціально-гуманітарних наук, провів своє чергове засідання дистанційно.

В роботі взяли участь 27 здобувачів вищої освіти факультету льотної експлуатації та обслуговування повітряного руху.

Курсантський діалог був присвячений актуальній та дискусійній в авіаційній спільноті темі – «Авіація майбутнього: виклики та можливості».

Спікери-першокурсники Гошко Данііл, Черкашин Данило (111н/г), Дем`янчук Влад, Отрощенко Богдан (112 н/г), Братиця Кирил, Ходаківський Єгор (113 н/г), Нестеренко Євгенія (114 н/г) з натхненням виступали та обговорювали питання, ділячись результатами самостійних досліджень:

- Електролітак: як авіація готується до революції

- Ключові тренди світової авіації. Що є актуальним для України?

- Авіація майбутнього: пасажирські дрони, надзвук та біодизайн

- Концепт літаків на водні

- Літаючі автомобілі: мрія чи сьогодення?

- Авіація: новий крок у майбутнє. Інноваційна технологія GE

Доповіді викликали значне зацікавлення присутніх, після чого автори презентацій надали вичерпні відповіді на низку цікавих питань.

Слід зазначити, що курсантський науковий гурток з історії авіації виступає не лише важливим компонентом позааудиторної навчально-виховної та науково-дослідної роботи здобувачів вищої освіти, а й дозволяє їм значно покращувати комунікативні вміння спілкування українською, засвоюючи професійну авіаційну термінологію. Так, Лук`яненко Нікіта (114 н/г) не тільки підібрав цікавий для спільного перегляду фільм, а й сам (!) його озвучив вишуканою українською мовою.

Науковий гурток, навіть в умовах дистанційної освіти стає майданчиком для відточення наукових навичок, вмінь викладати свою наукову позицію з проблемних питань розвитку авіації.

У своїй творчій діяльності курсанти вчаться керуватися нормами академічної доброчесності, в основі якої лежить чесність, порядність у виконанні своїх обов'язків, довіра, справедливість, повага та відповідальність.

Це особливо важливо для курсантів 1 курсу, що тільки роблять свої перші кроки у навчанні та науці.

За інформацією Ірини Романько,
доцента кафедри професійної педагогіки
та соціально-гуманітарних наук