У переддень 14 жовтня, коли наш народ відзначає величні свята – День Захисників та Захисниць України, День українського козацтва, Покрова Пресвятої Богородиці – для курсантів Льотної академії НАУ, які проходять навчання на кафедрі військової підготовки за програмами підготовки офіцерів запасу та вивчають н/дисципліну «Воєнна історія України», була проведена он-лайн лекція та віртуальна екскурсія до музейного комплексу історичного краєзнавства. Під час он-лайн екскурсії в музейній кімнаті «Україна більше за життя» курсанти ознайомились з експозицією, присвяченою історії козацтва на теренах нашого краю, а також з матеріалами, що розповідають про сучасних захисників української землі, в чиїх жилах «козацька кров пульсує і гуде»: наочностями з портретами та біографічними довідками загиблих воїнів-земляків, артефактами з місця бойових дій, особистими речами бійців тощо.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих українських воїнів, які віддали життя, захищаючи рідну землю, її суверенітет та незалежність.

В Льотній академії виховання особистості спрямовується передусім на розвиток патріотизму – любові до свого народу, до України. Адже інтегрування нашої держави у загальноєвропейську спільноту, її реальне існування як незалежної країни багато в чому буде залежати від свідомого вибору молодого покоління, сьогоднішнього студентства, від його патріотизму, національної і громадянської самосвідомості, духовної зрілості. 

За інформацією доцентки кафедри професійної педагогіки та соціально-гуманітарних наук,
к.і.н. Ірини Романько