29 вересня в програмі роботи Міжнародної агропромислової виставки «Агроекспо 2021» відбулася інтерактивна конференція: «Туризм vs бізнес: від пропозиції до попиту». В рамках конференції відбулася презентація туристичного порталу Кіровоградщини.

Основний посил конференції – популяризація та розвиток внутрішнього туризму в Кіровоградській області.Науковців нашої області представляла кафедра туризму та авіаційних перевезень Льотної академії. З доповіддю «Потенціал Кіровоградської області для розвитку внутрішнього туризму: є пропозиція – чи буде попит?» виступив завідувач кафедри, доктор географічних наук Олександр Колотуха.

Спікер представив аналіз ресурсно-туристського потенціалу області. Детально зупинився на оцінці наукового потенціалу та ролі в ньому академії. Було відзначено, що з 2020 року в Льотній академії Національного авіаційного університету почалася підготовка кадрів зі спеціальності «Туризм»; у 2021 році в ЛАНАУ створено науково-дослідну лабораторію проблем інноваційного розвитку регіонального туризму; проведено 7 міжнародних конференцій «Теоретичні і прикладні напрямки розвитку туризму та рекреації в регіонах України», яка входить до трійку найкращих туристських конференцій України; відзначено, що на базі ЛАНАУ з 2022 року буде відновлена підготовка гідів-екскурсоводів з залученням найкращих науковців та фахівців туристсько-екскурсійної справи та видачою сертифікатів.

Окремо був презентований проєкт, який розробляється науково-дослідною лабораторією проблем інноваційного розвитку регіонального туризму ЛАНАУ, «Блакитний тризуб Кіровоградщини» (туристичні маршрути річками Інгул, Синюха, Південний Буг з водного, пішохідного та велосипедного туризму).