З 28 по 29 травня 2021 року у Кропивницькому в Льотній академії НАУ проходив Відкритий Кубок Льотної академії з кіокушинкай карате. Льотна академія приймала вперше такий масштабний Відкритий Кубок з кіокушинкай карате. Турнір відбувався у двох розділах- «ката» і «куміте». 200 учасників із різних регіонів України приїхали поборотися за головний трофей — Кубок Льотної академії. Окрім кіровоградських бійців, на змагання завітали спортсмени із Миколаївської, Дніпропетровської, Одеської областей. Відкритий Кубок Льотної академії з кіокушинкай карате, присвячений 70-річчю Льотної академії Національного авіаційного університету проходив за підтримки начальника ЛА НАУ Олександра Чумака та президента Кіровоградської Обласної Асоціації Кіокушинкай Карате, Бранч Чіф Всесвітньої організації Кіокушинкай карате (WKO) Володимира Галімського.

Кіокушинкай карате останніми роками набирає популярності. Кількість юних каратистів стрімко збільшується. Вболівати за спортсменів приїхали батьки, друзі, спортивна спільнота. У змаганнях брали участь каратисти різних вікових категорій від 2005 - 2014 року народження.

Перший день завершився успішно. Переможців у розділі «ката» нагороджено, а вже другого дня продовжилася боротьба на татамі в розділі «куміте». Перемога важлива як на татамі так і у житті, адже філософія кіокушинкай карате вчить не боятися, не здаватися, рухатися вперед і перемагати. Саме із такими вітальними словами під час урочистого відкриття змагань до спортсменів звернулися: начальник ЛА НАУ Олександр Чумак, президент Обласної асоціації бойових мистецтв Олександр Горбунов та президент Кіровоградської Обласної Асоціації Кіокушинкай Карате Володимир Галімський.

Надзвичайно видовищними виявилися півфінальні та фінальні поєдинки, контактні бої були насичені високими ударами ногами та потужними ударами руками. Хтось радів перемозі, а хтось дуже щиро сподівався до останнього. Каратисти завжди ставлять собі за мету відпрацювати навички, здобуті на тренуваннях, отримати новий досвід. Кіокушинкай карате вчить долати труднощі та виклики. Саме на цих змаганнях вперше на татамі вийшли 20 юних каратистів, це діти віком від 7 до 9 років. В загальному заліку кіровоградська команда каратистів посіла перше місце.

Бажаємо всім учасникам змагань досягати поставленої мети і пам’ятати, що у житті важливий кожен крок, навіть маленький, для справдження ваших мрій! Наполегливості вам і перемог!