11 березня 2021 року в Обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І.Чижевського відбулася презентація монографії «Пошуки туристської привабливості Кіровоградської області: наукові розвідки», що була видана за фінансування комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді».

Авторський колектив монографії, а саме 25 науковців та фахівців-практиків, очолив Колотуха Олександр Васильович ‒ доктор географічних наук, завідувач кафедри туризму та авіаційних перевезень Льотної академії  Національного авіаційного університету.

У заході взяли участь: заступник голови Кіровоградської обласної ради Лінько Дмитро Володимирович, директор департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Лещенко Ельза Володимирівна, головний спеціаліст відділу молоді та спорту департаменту культури та туризму обласної державної адміністрації Ліподат Ігор Петрович. До обговорення монографії долучилися науковці, викладачі, студенти Льотної академії Національного авіаційного університету, керівники туристсько-краєзнавчих гуртків області, краєзнавці, представники туристичних підприємств Кропивницького.

У своїй доповіді Колотуха Олександр Васильович підкреслив, що Кіровоградщина має вигідне географічне розташування, різноманітний природно-кліматичний та культурно-історичний потенціал, тому має всі умови для того, щоб бути привабливою для туристів та перспективною для розвитку національного туризму.