Амет-Хан Султан - один з прославлених льотчиків-асів Другої світової війни, який виконав 603 бойових вильоти, брав участь у 150 повітряних боях, в яких особисто збив 30 і в складі групи 19 літаків супротивника. Крім того, 70 бойових вильотів здійснив на початку війни як льотчик-штурмовик, літаючи на застарілих винищувачах І-153; у травні 1942 р., витративши боєкомплект, здійснив таран німецького бомбардувальника в небі над Ярославлем, в результаті якого мало не загинув (за подвиг нагороджений орденом Леніна).

Герой пройшов шлях від рядового льотчика - молодшого лейтенанта до гвардії майора - заступника командира винищувального полку. Всі 4 роки війни, з першого до останнього дня, був на передовій.

У 25 років  він мав нагороди: 2 зірки Героя, 3 ордени Леніна, 3 ордени Червоного Прапора, по одному ордену Олександра Невського, Вітчизняної війни 1 ступеня і Червоної Зірки.

Після війни Амет-Хан Султан став заслуженим льотчиком-випробувачем СРСР. У  1946 р. Він був прийнятий льотчиком-випробувачем до льотно-дослідницького інституту в Жуковському, де випробовував такі зразки новітньої авіаційної техніки: бомбардувальник Ту-2; літак-снаряд КС типу "повітря-корабель" в пілотованому режимі, який льотчик відкріплював від бомбардувальника Ту-4КС і вів на ціль; систему катапультування на винищувачі-бомбардувальнику Су-7 і винищувачі-перехоплювачу Су-9.

За час роботи льотчиком-випробувачем Амет-Хан освоїв близько 100 типів літаків, налітавши 4237 годин.

Амет-Хан Султан загинув у небі  50 років тому 1 лютого 1971 р. при випробуванні нового реактивного двигуна на бомбардувальнику Ту-16.