Льотна академія НАУ та Міністерство у справах ветеранів України уклали угоду про взаємодію та співпрацю щодо здійснення освітньої, виховної, профорієнтаційної, організаційної, консультативної, навчально-методичної та науково-експериментальної діяльності, а також щодо соціально-психологічної реадаптації учасників бойових дій та членів їх сімей.

Починаючи від 2014 року Льотна академія НАУ є партнером Міжнародного фонду соціальної адаптації у м. Кропивницький у реалізації проєктів «Перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей в Україні» та «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему. Протягом 6 років роботи у проєктах, академією було проведено перепідготовку 10 груп (по 30 осіб) військовослужбовців, працівників силових структур, учасників АТО/ООС та членів їх сімей задля адаптації у цивільному житті та підвищення конкурентоспроможності на сучасному ринку праці. Наразі відбувається навчання 11-ї групи слухачів.

У продовження реалізації політики участі у вирішенні соціально значимих питань сучасного розвитку українського суспільства та підтверджуючи ці наміри, академією було укладено договір з Міністерством у справах ветеранів України задля консолідації та об’єднання зусиль у вирішенні питань професійної та соціальної адаптації ветеранів, військовослужбовців та членів їх сімей у цивільному житті. Підписання угоди відбулося за сприяння президента Міжнародного фонду соціальної адаптації Володимира Рубцова.