8 квітня 2020 року у зв’язку з хворобою передчасно обірвалося життя Петра Георгійовича Рубцова.

Він народився 29 листопада 1948 року, з 1966 по 1967 навчався ПТУ №5 м. Новосибірська, після чого працював на посаді слюсаря з ремонту КИП та автоматики. З 1967 по 1970р. служив в лавах армії.

З 1971р. по 1972р. працював бортрадистом в Магаданському об`єднаному авіазагоні Магаданського управління цивільної авіації.

З 1972 по 1975р. навчався в Кіровоградському льотно-штурманському училищі ЦА, а у1982 році закінчив Академію Цивільної авіації за спеціальністю експлуатація повітряного транспорту, кваліфікація - інженер-штурман.

З 1975 по 1996 році працював штурманом, пізніше старшим штурманом у Магаданському об`єднаному авіазагоні цивільної авіації, штурманом авіаескадрильї першого льотного загону КВЛУ ЦА, штурманом авіазагону КВЛУ ЦА.

З 1996році був переведений на посаду методиста навчального відділу ДЛАУ. Працював на посаді старшого викладача, заступника декана факультету льотної експлуатації.До останнього часу працював на посаді старшого викладача кафедри інформаційних технологій ЛА НАУ. Як фахівець з великим досвідом льотної роботи, Петро Георгійович стояв у витоків і був одним з ідейних натхненників організації підготовки у академії фахівців за спеціалізацією «Аеронавігаційне забезпечення і планування польотів». Також викладав цю дисципліну майбутнім пілотам.

Його знання і досвід стали у нагоді не одному поколінню випускників академії. Академія втратила серце свого мудрого викладача, але вічною про нього буде Пам'ять.

Висловлюємо щирі співчуття родині покійного, поділяємо її горе. Він був щасливим сім’янином. Розуміємо гіркоту втрати усіх, хто знав, любив і поважав Петра Георгійовича.