Чергова зустріч у дистанційному форматі проходила щодо обговорення змісту та перспектив розвитку оновленої освітньо-професійної програми «Правове забезпечення авіаційної діяльності» (освітній ступінь «магістр») спеціальності 081 «Право» в Льотній академії Національного авіаційного університету.

З приємністю хочемо сказати, що даний захід відвідали шановні роботодавці Пастух В.В. - заступник генерального директора з юридичних питань Приватного акціонерного товариства «Міжнародна акціонерна авіаційна компанія «УРГА», Нікітенко О.В. - директор Департаменту надання адміністративних послуг Кропивницької міської ради, Уханова О.П. - начальник відділу з питань нотаріату у Кіровоградській області Управління нотаріату Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Кудря В.С. – керівник ГО 10 Квітня за підтримки агенства ООН у справах біженців в Україні в м. Кропивницькому.

Модератором заходу був гарант освітньо-професійної програми магістратури д.ю.н., професор, завідувач кафедри Богдан Романович Стецюк.

Гарант зазначив, що всі рекомендації роботодавців і здобувачів були враховані в оновленні відповідної програми.

До цієї думки приєдналась Пастух В.В. Стейкхолдер відзначила, що в умовах Приватного акціонерного товариства «Міжнародна акціонерна авіаційна компанія «УРГА», під час підбору кадрів, вони звертають увагу на наявність у кандидатів спеціальних додаткових (фахових) компетентностей, а саме: вміння розробляти різні види договорів, пов’язані із повітряними перевезеннями та побудовою взаємовідносин з аеропортами, авіакомпаніями; здатність аналізувати та вирішувати проблеми правового регулювання здійснення авіаційної діяльності. І саме, враховуючи рівень знань та програмні компетентності, які передбачені ОПП «Правове забезпечення авіаційної діяльності», Приватне акціонерне товариство «Міжнародна акціонерна авіаційна компанія «УРГА» вже запропонували робочі місця саме нашим здобувачам вищої освіти.

Позитивно щодо представленої гарантом оновленої освітньо-професійної програми висловилася Уханова О.П. та Нікітенко О.В. Стейкхолдери підкреслили важливість спеціальних (фахових, предметних) компетентностей, а саме: здатність розвивати та утверджувати етичні стандарти правничої діяльності, стандарти професійної незалежності та відповідальності правника; здатність самостійно готувати проекти актів правозастосування, враховуючи вимоги щодо їх законності, обґрунтованості та вмотивованості; здатність розвивати та утверджувати етичні стандарти правничої діяльності, стандарти професійної незалежності та відповідальності правника.

До такої ж думки долучився Кудря В.С. підкреслюючи настільки важливо бачити в ОПП і медіативну складову, і представницький аспект і міждисциплінарний підхід в оцінці правових явищ та правозастосовній діяльності.

Не менш активними в обговоренні змісту та перспектив розвитку ОПП були і здобувачі спеціальності 081 «Право».

Під час зустрічі відчувалась атмосфера взаєморозуміння та співпраці. Кафедра права та соціально-гуманітарних дисциплін разом із магістрами, щиро дякує шановним стейкхолдерам за приділений час, повагу, обмін думками та за співпрацю. Дана зустріч була дуже приємною, всі присутні залишилися задоволені її результатами.

За інформацією кафедри права
та соціально-гуманітарних дисциплін