Через повітряну тривогу екскурсія, розпочата у п’ятницю, не була завершена, тож продовжилась сьогодні.

Екскурсійний маршрут розпочався з інформації про історію експлуатації літака L-410, який з 2002 року встановлений на постаменті поряд з головним навчальним корпусом академії.

Біля меморіального стенду «Вони загинули за Україну. Пам’ятаймо героїв», розміщеного в холі навчального корпусу, члени ГО «Єдина родина Кропивниччини» прослухали розповіді про життя і жертовний подвиг загиблих у російсько-українській війні курсантів, випускників та співробітників ЛА НАУ.

Наступною локацією став Навчально-тренувальний науково-дослідний центр пошуку та рятування. Гості ознайомились з тренажерним залом відпрацювання процедур аварійної евакуації та застосування аварійно-рятувального обладнання; тренажерним залом верхолазної підготовки; класом медичної допомоги; тренажерним залом відпрацювання процедур вилучення постраждалих з аварійних транспортних засобів та надання медичної допомоги; тренажерним залом відпрацювання процедур евакуації, пошуку та вилучення постраждалих з повітряного судна середнього класу.

Завідувачка аспірантури, к.п.н., доцентка Галина ПУХАЛЬСЬКА розповіла про розроблені нею мотиваційні тренінги, спрямовані на покращення ментального здоров’я. Психологічна підтримка для родин полеглих Захисників проводиться в академії безоплатно.

В Музеї авіації відвідувачі мали змогу побувати в кабіні літака Ан-24; побачити колекцію з понад 100 моделей авіаційної техніки, що експлуатувалася в цивільному повітряному флоті, або була на озброєнні ВПС СРСР і незалежної України.

На Алеї авіаторів інтерактивний музей-літак Ан-24 радо зустрів гостей. Тут можна прогулятися не лише по салону, а й зайти у кабіну екіпажу і навіть посидіти за штурвалом. Особливо ця можливість сподобалася дітям, які відчули себе справжніми пілотами.

Екскурсійну подорож Музейним авіаційним комплексом організували та провели:
Сергій ДАВИДОВ, завідувач лабораторії кафедри пошуку, рятування та авіаційної безпеки;
Микола БАРАБУЛЯ, художній керівник будинку культури «Авіатор»;
Ірина РОМАНЬКО, к.і.н., доцентка кафедри права та соціально-гуманітарних дисциплін.

Закарбувала сьогоднішню подію на чудових світлинах помічниця директора академії зі зв’язків з громадськістю Тетяна МАРТИНЕНКО.

Завершилася кількагодинна зустріч неочікувано приємно і зворушливо: гості подарували нам не тільки схвальні слова, а й солодощі.

Олена СТЕПАНОК і вся «Єдина родина» – ви неймовірні!!!

За інформацією
Голови Волонтерського авіаційного ХАБу
Ірини РОМАНЬКО