Здобувачі вищої освіти, члени дискусійно-правового гуртка «ФЕМІДА» взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Правове регулювання цифрової економіки та штучного інтелекту: національний та міжнародний виміри». Організаторами заходу виступили Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності національної академії правових наук України; Varna free university "Chernorizets Hrabar" (VFU), республіка Болгарія; Institute for educational and professional development, Угорщина; Maria Curie-Skłodowska University (MCSU) та ряд закладів України.

До заходу доєдналися і майбутні правники кафедри права та соціально-гуманітарних дисциплін Льотної академії Національного авіаційного університету, члени дискусійно-правового гуртка «ФЕМІДА».

У ході конференції активну дискусію викликали питання щодо колаборації гуманітарного права та АІ; джерел отримання фінансування АІ; користі і використання АІ при підготовці до справ; наслідків інформаційної війни; проблем АІ у використанні і навчанні; відповідальності за помилки АІ та інші.

Актуальною була і проблема, піднята у тезах Дар'ї Колісник, студентки 3 курсу, групи 1011П стосовно правового регулювання штучного інтелекту в Україні, напрямів та завдань його розвитку, підготовлених разом з науковим керівником – професоркою кафедри Оленою Антоновою, доктором наук з державного управління, доцентом.

Сподіваємося, що не менш захоплююча дискусія відбудеться на тему «Правове забезпечення інноваційної діяльності у сфері застосування штучного інтелекту в безпілотних системах та платформах» під час XII Міжнародної науково-практичної конференції «Управління високошвидкісними рухомими об’єктами та професійна підготовка операторів складних систем», що відбудеться до Міжнародного дня цивільної авіації.