Інновації сьогодення є актуальними та значущими в умовах розвитку Індустрії 4.0. Затребуваність стейкголдерів щодо підготовки закладами вищої освіти конкурентоспроможних фахівців є важливим для подальшого розвитку покоління next generation на засадах цифровізації та STEM-освіти.

15-16 червня 2021 р. в м. Києві фахівцями Національного Центру «Мала академія наук України» проводився ІІІ Всеукраїнський відкритий науково-практичний онлайн форум «Інноваційні трансформації в сучасній освіті: виклики, реалії, стратегії», на якому було зареєстровано понад 500 учасників.

Ґрунтовність інноваційних нововведень розглядалася шанованими академіками, провідними науковцями, педагогічними працівниками, докторантами, аспірантами, студентами із куточків усієї України.

Так як Льотна академія НАУ є одним із партнерів та співорганізатором цього масштабного заходу, то активну участь взяли із висвітленням своїх наукових досліджень щодо трансформаційних аспектів інноваційної освіти д.пед.н., професор кафедри фізико-математичних дисциплін КУЗЬМЕНКО Ольга Степанівна з окресленою темою «Методологічні аспекти теоретико-технологічних проблем реалізації STEM-інновацій у навчанні фізики в технічних ЗВО» та к.і.н., доцент кафедри професійної педагогіки та соціально-гуманітарних наук РОМАНЬКО Ірина Іванівна зтематикою актуальності використання елементів змішаного навчання, а саме: «Проблеми та можливості впровадження змішаного навчання для учасників проєкту «Норвегія-Україна» на базі Льотної академії НАУ».

Всеукраїнський форум відзначився насиченістю доповідями, енергійністю та жвавістю обговорень його учасниками, а також визначеністю подальших напрямів роботи провідних науковців до вимог сьогодення.

Результатом форуму є оголошений проєкт висновок із поданими пропозиціями учасників, надання сертифікатів та друком збірки наукових матеріалів.

Дякуємо організаторам за співпрацю, плідну роботу та набутий досвід!