У зв’язку із необхідністю дотримання карантинних вимог засідання Вченої ради відбувалося в Льотній академії у форматі відеоконференції, 28 членів ради працювали в двох аудиторіях академії одночасно.

На початку засідання колеги привітали начальника Льотної академії Національного авіаційного університету Олександра Чумака із ювілеєм. А також, колеги привітали з днем народження Тетяну Плачинду, доктора педагогічних наук, професора, завідувачку кафедри професійної педагогіки та соціально – гуманітарних наук  Льотна академії НАУ.

На засіданні Вченої ради Льотної академії розглянули низку актуальних питань:про заходи щодо святкування 70-річчя ЛА НАУ; погодження кандидатури на посаду заступника начальника академії з навчальної науково – методичної та виховної роботи та  заступника Голови Вченої ради Михайла Сороки; затвердження «Положення про конференцію трудового колективу академії»; затвердження «Положення про порядок визначення професійного рейтингу здобувачам вищої освіти Льотної академії НАУ для проходження виробничої (авіаційної) практики»; затвердження зразків документів про освіту в ЛА НАУ;
погодження кандидатур щодо призначення стипендії аспірантам та премії молодим вченим; про зарахування як проходження підвищення кваліфікації за кордоном НПП кафедри менеджменту.

Про заходи щодо святкування 70-річчя ЛА НАУ доповів Голова Вченої ради Олександр Чумак. У планах керівника Льотної академії - здійснення ремонту фасаду першого корпусу академії, перехід на європейський стандарт форменого одягу, приведення у належний стан пам’ятників та пам’ятних знаків на території академії, виготовлення іміджевої продукції закладу, підготовка урочистого зібрання та нагородження працівників з нагоди 70 річниці утворення ЛА НАУ, проведення виставкових та інших заходів з нагоди ювілею академії.
Вченою радою було погоджено створення організаційного комітету щодо підготовки святкування 70-річчя ЛА НАУ та визначено його склад.

Вчена рада затвердила нову редакцію «Положення про конференцію трудового колективу ЛА НАУ». Натомість, наступне питання про внесення змін до «Положення про преміювання працівників структурних підрозділів навчально-наукового комплексу Льотної академії НАУ» потребуватиме не лише обговорення, а розроблення нової редакції документа. Робота над новою редакцією « Положення про заохочення педагогічних, науково – педагогічних, наукових та інших працівників Льотної академії НАУ» триватиме до 20 травня, далі  проєкт відповідного положення буде оприлюднено для обговорення на вебсайті академії.

Більше уваги члени Вченої ради приділили обговоренню «Положення про порядок визначення професійного рейтингу здобувачів вищої освіти Льотної академії НАУ для проходження виробничої (авіаційної) практики». Яким чином визначатимуться рейтинги доповідав Анатолій Залевський, т.в.о. декана факультету льотної експлуатації та обслуговування повітряного руху, доцент, кандидат технічних наук.

Він зазначив, що Положення про порядок визначення професійного рейтингу здобувачів вищої освіти Льотної академії Національного авіаційного університету для проходження виробничої (льотної) практики запроваджує єдині норми визначення черговості проходження виробничої (льотної) практики здобувачами вищої освіти денної форми навчання факультету льотної експлуатації та обслуговування повітряного руху, які навчаються за освітньо-професійною програмою “Льотна експлуатація повітряних суден” спеціальності 272 “Авіаційний транспорт” освітніх ступенів бакалавра і магістра за кошти державного бюджету.

Анатолій Залевський детально проінформував про критерії  визначення професійного рейтингу здобувачів вищої освіти:

критерій “a” – рівень успішності за підсумками останньої заліково-екзаменаційної сесії з урахуванням участі здобувача ВО у науковій, науково-технічній діяльності, громадському житті та спортивній діяльності;

критерій “b” – рівень теоретичної підготовки з дисциплін сертифікаційного акту для отримання свідоцтва пілота;

критерій “c” – рівень професійної мотивації та наполегливості в оволодінні льотною професією;

критерій “d” – рівень льотної кваліфікації в частині проходження етапів льотної підготовки за комплексною програмою CPL/IR;

критерій “e” – рівень володіння англійською мовою за шкалою ICAO і відповідно до загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти.

Порядок визначення професійного рейтингу здобувачів вищої освіти Льотної академії Національного авіаційного університету для проходження виробничої (льотної) практики має бути максимально зрозумілим, об’єктивним, прозорим, щоб і курсанти, і батьки знали і розуміли алгоритм прийняття рішення, методику визначення рейтингу, мали можливість апеляційного оскарження рішення комісії, яка визначила рейтингові бали відповідно до затверджених критеріїв – зазначив Голова Вченої ради ЛА НАУ Олександр Чумак.

Ґрунтовно опрацювавши документ Вчена рада затвердила «Положення про порядок визначення професійного рейтингу здобувачам вищої освіти Льотної академії НАУ для проходження виробничої (авіаційної) практики»; затвердження зразків документів про освіту в ЛА НАУ.

Також, члени Вченої ради затвердили зразки документів про освіту в ЛА НАУ, погодили кандидатури щодо призначення стипендії аспірантам та премії молодим вченим Кіровоградською обласною державною адміністрацією та обласною радою, зарахували проходження підвищення кваліфікації за кордоном науково – педагогічному персоналу кафедри менеджменту, погодили кандидатуру на посаду заступника начальника академії з навчальної науково – методичної та виховної роботи і обрали заступником Голови Вченої ради Михайла Сороку, погодили до друку навчальні посібники викладачів Льотної академії НАУ.