25 березня 2021 року відбулась нарадав Кіровоградській обласній державній адміністрації під керівництвом голови  ОДА Андрія Назаренка, за участі голови обласної ради Сергія Шульги та керівників окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та відомств України в області.

Під час наради з розвитку аеропортової інфраструктури говорили про можливість відновлення роботи аеропорту в Кропивницькому. 

Голова облдержадміністрації Андрій Назаренко відзначив, що Президентом України ініційовано програму реконструкції і будівництва регіональних аеропортів, а враховуючи потенціал, що має Кіровоградщина в авіаперевезеннях, є необхідність відновити роботу аеропорту у Кропивницькому. 

«Область має достатній потенціал в авіаційній галузі і для задоволення потреб економіки та жителів області його необхідно розвивати», - наголосив Андрій Назаренко. 

Вимоги для відновлення роботи аеропорту озвучив радник Міністра інфраструктури України Павло Корнієнко. 

Про проблемні питання, які потребують вирішення при розвитку аеропортової інфраструктури у Кропивницькому доповідали: начальник управління інфраструктури Кіровоградської ОДА Володимир Дмитренко, начальник ЛА НАУ Олександр Чумак, генеральний директор МААК «УРГА» Олександр Галінський, представник державного підприємства «Украерорух» Олександр Кошевий. Учасники робочої наради в онлайн - форматі спілкувалися із фахівцем Державного агентства інфраструктурних проєктів України. 

«Сьогодні аеродром знаходиться на балансі льотної академії, він використовується для навчальних польотів ЛА НАУ, а також авіакомпанією «УРГА», яка базується на даному летовищі. Аеродром є сертифікованим, він занесений до Державного реєстру цивільних аеродромів України. На аеродромі працює близько 300 фахівців, які його обслуговують, це кваліфікований персонал з діючими свідоцтвами. Аеродром - це цілісний майновий комплекс, який складається з приміщень, споруд, а також тут працюють сертифіковані працівники, які його обслуговують. Завдяки державному фінансуванню аеродром утримується і функціонує із усіма службами фактично на 60%.

Аеродром має дві злітно – посадкові смуги. Перша смуга потребує ремонту покриття,оновлення маркування та сертифікації світлосигнального обладнання.Друга смуга має перспективну можливість прийняття сучасних літаків при умові її реконструкції та добудови до понад 2000м.»,- зазначив начальник Льотної академії Національного авіаційного університету Олександр Чумак.

Він наголосив, що до вирішення питання відновлення роботи аеропорту треба підходити комплексно - це не лише добудова злітно - посадкової смуги, а й інших допоміжних споруд, будівель, які забезпечують загальну роботу аеродрому.

Керівник ЛА НАУ вважає,  що зусилля треба спрямувати спочатку на відновлення аеропорту регіонального, а потім отримувати статус міжнародного аеропорту. Важливо подати відповідний проєкт реконструкції аеродрому в межах діючих сертифікатів. Наш проєкт має підтримати державна програма розвитку регіональних аеропортів. 

Справа за тим, щоб розробити проєкт відновлення аеропорту.

«Кіровоградщина, завдяки географічному розташуванню, може стати одним з найрозвинутіших логістичних центрів України,» - зазначила Ірина Саєнко, коментуючи нараду. «Ми вже літаємо, маємо необхідну технічну базу, сертифікати та дозволи. Кіровоградська РТПП готова долучитись до цього процесу, а за необхідності, і до пошуку інвестора!», - наголосила президент Кіровоградської РТПП Ірина Саєнко. 

Заступник міського голови Кропивницького Михайло Бєжан запропонував створити спільну робочу групу, до складу якої увійдуть фахівці та експерти як від міста, так і від області, а також представники усіх зацікавлених сторін, аби більш предметно оцінити вартість проєкту з відродження аеропорту в Кропивницькому, з подальшою розробкою технічного завдання на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Пропозицію підтримав голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Назаренко. 

Зараз це питання особливо актуальне з огляду на старт президентської програми реконструкції і будівництва регіональних аеропортів в Україні. 

«Підготуємо необхідну базу і подамося на наступний рік. Що маємо робити? Перше й основне – капітальний ремонт смуги №2. Нам потрібно її відновити і збільшити до 2500 м. Це міжнародний стандарт, який дасть можливість приймати всі типи середньомагістральних літаків і деякі типи далекомагістральних повітряних суден.

Друге - підготовка необхідних документів. Фактично, станом на сьогодні інфраструктура нашого аеропорту має хороший потенціал. Серед плюсів і наша академічна потужність.Тому поборотися за цей об’єкт сенс є!» ,- коментує результати наради голова облдержадміністрації Андрій Назаренко. 

Учасники наради детально проговорили можливості відродження аеропорту у Кропивницькому, проаналізували ризики та визначили необхідність у розробці техніко - економічного обґрунтування відбудови аеропорту. 

Після завершення наради в ОДА радник Міністра інфраструктури України Павло Корнієнко відвідав Льотну академію НАУ, побував на аеродромі, авіаційно - технічній базі, спілкувався із керівництвом академії.

Отже, алгоритм дій визначено. Спільна робота триває.