19 березня першокурсники Льотної академії НАУ відкривали для себе глибинний світ українського мистецтва під час огляду виставкових залів обласного Музею Мистецтв. Атмосфера затишку та гармонії зачаровує з перших хвилин перебування в музеї.

Курсанти стали учасниками відкриття виставки «Театральне задзеркалля Кропивницьких лялькарів», розгорнутої у співпраці з Кіровоградським обласним академічним театром ляльок до Всесвітнього дня лялькаря.

У прес-релізі, підготовленому кураторами виставки, зазначається, що основу експозиції складають різноманітні інструменти театрального мистецтва – ляльки різних періодів функціонування театру, костюми, декорації, афіші та фото із виступів театральної трупи лялькарів тощо.

Експозиція створена з тонким естетичним смаком, наповнена радістю, добром, відчуттям душевного комфорту. Кожен експонат живе і промовляє… Саме такої кольорової гами позитивних емоцій ми вельми потребуємо у цей непростий для кожного з нас час.

Не менш захоплюючим стало знайомство з виставкою «Кабінет медалей та монет», яка презентує унікальні зразки медальєрного мистецтва. На нещодавно придбаному сучасному експозиційному обладнанні перед глядачами постають сотні раритетних монет і медалей.

Та на цьому дива не скінчились: на нас чекала ще одна виставка творів члена Національної спілки художників України Станіслава Антонюка – «Життєдайна сила». Вдивляючись у роботи майстра не полишало відчуття, що немов би доторкнулися до надзвичайно ніжного, справжнього. Здається, що картини наповнені якимось магнетизмом, притягують до себе і погляд, і душу.

Курсанти висловили щиру вдячність за екскурсію по світу мистецтва завідуючому відділом туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи Олегу Юрченко та усім працівникам музею за весняний піднесений настрій, позитив, красу та духовність.

Окремої подяки заслуговує щедрий подарунок, зроблений директоркою закладу Тетяною Ткаченко-Сухановою: вона передала альбом «Музей мистецтв. Кропивницький» для Музею історичного краєзнавства Льотної академії. Матеріали видання, які презентують мистецтво області, будуть використовуватись у навчальному процесі та знайомити курсантів, у тому числі іноземних, з багатою культурною спадщиною майстрів нашого краю.

Ірина Романько
доцент кафедри професійної педагогіки та
соціально-гуманітарних наук